20 Mart 2013 Çarşamba

My Mad Fat Diary


Yepyeni bir dizi ile karşınızdaayım. Ama bu sefer Kore dizisi değil tabiki^^
2013 yapımı bir İngiliz yapımı olan My Mad Fat Diary bayağı büyük bir hayran kitlesi oluşturmuş durumda.
Konusu ise şöyle:

Rae Earl 16 yaşında aşırı kilolu, yalnız, mutsuz, dışlanmış, babası olmadan büyümüş bir kızdır.
İntşhar teşebbüsünde bulunduktan sonra rehabilitasyon merkezine yatırılmış, 4 ay sonra (yanlış hatırlamıyorsam) hastaneden çıkarılmıştır. Hastaneden eve dönerken en yakın arkadaşı Chloe ile karşılaşır. Chloe yeni arkadaş grubuna Rae'yi de davet etmiştir. İstemeye istemeye giden Rae hep hayalini kurduğu bu arkadaş ortamını yakalamıştır. Bundan sonra olaylar gelişir.
Grup Archie adında gayet hoş olan, Finn adında grubun en yakışıklısı ve en havalısı, Izzy adında şeker mi şeker bir kız ve tam bir erkek avcısı olan Chloe'den oluşmaktadır. En başta Rae'nin gruba girmes biraz zor olmuştur ancak daha sonra o da grubun tam bir üyesi olmuştur. Artık Rae'yi başka sıkıntılar beklemektedir.
ilk önce Archie'den hoşlanmaya başlayan Rae ilk öpücüğünü ondan alır ancak çocuğun Gay olduğunu öğrenmesi çok uzun sürmez. Daha sonra bazı şeyler olur ve kızımız  grubun en iyisi Finn'e aşık olduğunu farkeder. Kendine söz vermiştir zaten artık başka bir Rae olacaktır.

Dizinin samimi bir işleyişi var. Rae'nin durumunu anlatırken bir insanın nasıl hissedeceğini gayet güzel işlemişler. Ayrıca küfürler de havada uçuşmakta :D
Küfüre mi gülüyosun diyeceksiniz ama öyle yerlere koymuşlarki cuk diye oturmuş :)

Hastanede ki karakterleri de sevdim ben, Tix ve Danny'yi. Zaten Tix çok sevimli :D
Hikaye sanırsam gerçek hayattan alıntı. Yani Rae Earl adında bi kadın günlüğünü bastırmış sanırım onun üzerine dizi yapmışlar ama kitabın Türkçe'si henüz yok bildiğim kadarıyla.

Eh, benden bu kadar. Çok övdüm diziyi :D
Filmin imdb puanı 8.7 bu arada.

Kendinize iyi bakın sevgili okuyucular ^^




                                                                  :)
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu eksik etmeyin, her biri çok değerli^^